Meniu Uždaryti

Senovinių daiktų paroda, mūsų krašto istorijos pažinimas

2018 m. vasario 21 d.  priešmokyklinio ugdymo grupėje „Pelėdžiukai“ surengta senovinių daiktų paroda, kurią gali aplankyti visi mūsų įstaigos auklėtiniai. Dalyvaudami Vilniaus rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Aš pažįstu savo kraštą“ , vaikai susipažįsta su savo krašto istorija ir daiktais kuriais anksčiau naudojosi mūsų senoliai. Mūsų auklėtiniai ne tik pamatė dar nematytų daiktų, bet ir susipažino su savo krašto istorija. Turėjome itin įdomia ekskursiją į parką, kuriame vis dar galime pamatyti kadaise vadinamą Bochvicų dvarą. Itin įdomios informacijos apie šį dvarą ir ne tik, mums suteikė vieno iš mūsų ikimokyklinukų mama, kuri rado „Vilniaus krašto savaitraščio“ (datuojamo 2006.11.23-29) straipsnį apie mūsų kraštą. Ištrauka iš savaitraščio straipsnio: „…Bochvicų giminė valdė 200 hektarų žemės, miškų, tvenkinių. Jos teritorijoje buvo parkas, kapinaitės su koplyčia, šimtametis namas. Naujajam savininkui suremontavus namą, jis įgijo dvaro rangą. Pastatą juosė nuostabus parkas. Šeimininkė mėgo gėles, todėl pasirūpino įspūdingu sodu. Prižiūrėti jį poniai Bochvič padėdavo vietos sodininkas Boleslav Drutel. Beje, jo sūnus iki šiol gyvena Skaidiškėse, vargonuoja Rudaminos bažnyčioje.“

2018-02-02 Ekskursijoje į parką dalyvavo grupės „Pelėdžiukai“ ir „Krasnoliudki“ vaikai bei jų auklėtojos Ana Bareikienė, Jolanta Choruža, vyr. Auklėtoja Liucija Svatkovska.

Paroda paruošta su mūsų auklėtinių tėvelių pagalba, ją organizavo priešmokyklinio ugdymo pedagogės Ana Bareikienė ir Jolanta Choruža.

Dėkojame vaikų tėveliams už aktyvų dalyvavimą įstaigos veikloje.