Meniu Uždaryti

Pavasaris į Skaidiškių mokyklą-darželį atkeliavo kartu su Kaziuko muge

Kaziuko mugė turi gilią istorinę tradiciją, – ji kilusi iš šventojo karalaičio Kazimiero pagerbimo procesijų, rengiamų nuo 1604 metų. Laikui bėgant bažnytinę šventę lydinti prekyba išaugo iki spalvingos trijų dienų Kaziuko mugės. Turėdama šimtmečių tradiciją, rodydama rankų darbo išmoningus gaminius, vaišindama kulinarinio paveldo valgiais, džiugindama unikaliomis vilnietiškomis verbomis, mugė neturi lygių aplinkiniuose kraštuose.  

Kovo 5 dieną mokykloje ir vėl šurmuliavo Kaziuko kermošius. Prekiautojai kvietė paragauti ir nusipirkti įvairių skanėstų, rankdarbių, apyrankių. Skambanti muzika viliojo visus į šventę. Prekystaliai linko nuo gausybės pyragų, dirbinių, kuriems išgražinti vaikai ir jų tėveliai nepagailėjo nei laiko, nei sumanumo. Niekas iš kermošiaus negrįžo be malonių smulkmenų ir geros nuotaikos. Pradinių klasių mokiniai ne tik turėjo progą parodyti savo gebėjimus, išmonę, bet ir įgyti verslo žinių parduodami savo gaminius. Jei parduoti nepasisekė, darbelius galėjo mainyti, dovanoti.

Nuoširdų ačiū tariame mūsų mokinukų tėveliams, kurie tikrai daug prisidėjo prie mugės organizavimo. O mugę organizavo pradinio ugdymo mokytojos K. Mlynska ir S. Neldner.