Meniu Uždaryti

šv. Velykos darželyje

„Rid rid rid margi margučiai“

VELYKOS – gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė. Nors šiandien tradicijos kiek kitokios, bet įvairių užsiėmimų, veiklos netrūksta. Ir ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Balandžio 23 d. vyresnioji mokytoja Nijolė Meilūnienė , meninio ugdymo mokytoja Julija Židovainienė, dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą ir „Varpelių“ grupės vaikučiai pakvietė darželio ugdytinius, pedagoges ir tėvelius pasidžiaugti šv. Velykomis. 

Tai šventė, kurios nekantriai laukia mažieji, tačiau, ar jie visi tikrai žino, kodėl jas minime: kodėl marginame, ridename, valgome kiaušinius, ką reiškia margučių spalvos, kokios yra šv. Velykų tradicijos, žaidimai?

Mokytoja pasakojo legendą apie šv. Velykų bobutę, kur ji gyvena, apie jos dvarą ir pagalbininkes dukteris. Vaikai vaidino mokytojos sukurtame vaidinime ,,Kiškių darbeliai“, pagal Birutės Masiliauskienės pasaką „Kiškio darbas“.

Šventės metu su vaikučiais dainavome, minėme mįsles, mokėmės lalavimų, margučių prašymo oracijų, žaidėme žaidimus, susipažinome su šv. Velykų tradicijomis.

Po šventės vaikai skubėjo į grupes ridenti atsineštų margučių.

Dėkojame visiems vaikučiams ir tėveliams dalyvavusiems šventėje.

 

 

Kūrybinių darbų paroda „Velykų bobutės vežimėlis“

Pažadinus, kas buvo užmigdyta,
Velykų saulė patekėjo rytą,
Prikėlė žolę, medį, plukės žiedą,
Ir vis linksmiau per aukštą dangų rieda.

Darželio grupių vyresniosios mokytojos Olga Macinkevičienė ir Kristina Pozdniak 2019 m. balandžio mėn. organizavo kūrybinių darbų parodą „Velykų bobutės vežimėlis“, kurioje dalyvavo darželio pedagogai ir tėveliai su savo vaikais. 

Paroda buvo eksponuojama darželio galerijose ir vyko iki 2019-04-23.

Dėkojame parodos organizatorėms, bendruomenės nariams ir tėveliams už išradingai papuoštus margučius.