Meniu Uždaryti

Meninio skaitymo konkursas ,,Magiška eilėraščių šalis“

     Vasario 12 d. mokyklos – darželio aktų salėje vyko skaitovų konkursas ,,Magiška eilėraščių šalis“, kurį organizavo ikimokyklinio ugdymo mokytojos Jolanta Karaznevič bei Irena Kozlovska. Mažieji skaitovai kaip išmanydami stengėsi perteikti kūrinių nuotaiką, mintį. Susirinkusiuosius džiugino ne tik vaikų deklamuojami kūriniai, bet ir sceninė laikysena, puošni dalyvių apranga. Konkurso komisija, kurią sudarė Skaidiškių mokyklos – darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irena Markevič, muzikos vadovas Miroslav Liachovič bei ikimokyklinio ugdymo mokytoja Elena Staniūnienė turėjo nemažai darbo, kol išrinko iš visų deklamavusių, pačius šauniausius.
     Paaiškėjo, jog net 2 ikimokyklinukai ir 1 priešmokyklinukas šiemet tapo laureatais: 3-5 metų amžiaus grupėje – Paulina Ž. bei Milana L., o 6-7 metų amžiaus grupėje – Kamila S.
Mažosios skaitovės Paulina Ž. bei Kamila S. atstovaus mūsų įstaigai Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų vaikų meninio skaitymo konkurse, kuris vyks Nemenčinės vaikų darželyje.
     Klausydami mažųjų konkurso dalyvių be galo džiaugėmės, kad pedagogų ir tėvelių pastangomis meninis skaitymas ir toliau puoselėjamas, nuo mažų dienų skiepijama meilė gimtajai kalbai, o žodis vaikų lūpose teikia didžiulį pasitenkinimą ne tik mums, bet ir jiems patiems.