Meniu Uždaryti

Skaidiškių mokykla-darželis iškilmingai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Yra svarbios šventės ir yra svarbiausios. Tarp svarbiausių mums – Lietuvos Valstybės atkūrimo šventė. Prieš pat atostogas, saulėtą vasario 14 dieną mūsų mokykloje-darželyje buvo iškilmingai paminėta svarbi visai Lietuvai, Vasario 16 – oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Kartu su įstaigos bendruomene į šventę susirinkome džiaugtis ir nepamiršti. Nepamiršti tų, kurie mums sukūrė Lietuvą, nepamiršti tų, kurie apgynė jos laisvę ir nepriklausomybę.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas priešmokyklinio ugdymo grupėje ,,Pelėdžiukai”.

Pasipuošę tautiniais kostiumais, drabužiais su tautine simbolika, aktų salėje susirinko mūsų mažieji Lietuvos piliečiai, mokytojos, tėveliai, administracija. Priešmokyklinio ugdymo grupės „Pelėdžiukai“ ugdytiniai kartu su priešmokyklinio ugdymo Ana Bareikiene ir Regina Bobrovičiene gražiais žodžiais apie Tėvynę pakvietė visus susirinkusius į didžiausią lietuvių tautos šventę.
Šventės metu skambėjo lietuvių liaudies sukurtos dainos, rateliai. Priešmokyklinukai sušoko šokį „Kalvelis“. Liejosi gražūs žodžiai apie mūsų tėvynę Lietuvą.
Kiekvienas išsakytas žodis, sudainuota dainelė, sušoktas šokis – tai maža dovanėlė, bet didelės meilės Tėvynei įrodymas.
Mokyklos – darželio bendruomenę su valstybine švente pasveikino mokyklos – darželio direktorė Česlava Balaišienė.

Mokytoja metodininkė (PUP) Ana Bareikienė
Mokytoja (IUP, PUP) Regina Bobrovičienė
Meninio ugdymo mokytoja Julija Židovainienė

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas 1-4 klasėse.

Pradinių klasių mokiniai pakvietė visus susirinkusius mokinius, mokytojus, svečius sugiedoti Lietuvos himną. Mokiniai renginyje turėjo galimybę keliauti traukiniu po didžiausius Lietuvos miestus ir sudalyvauti viktorinoje. Šokiai, dainos, eilėraščių posmai skirti Lietuvai, skambėjo viso renginio metu. Dėkojame visiems mokiniams už nuoširdų dalyvavimą.

Šventę organizavo pradinio ugdymo mokytojos Ilona Kupcevič ir Lolita Miklaševičiūtė