Meniu Uždaryti

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Mylėk, lietuvi, tą brangią žemę,
Kame nuo amžių tėvai gyveno:
Čia tavo kūnas sau maistą semia
Čia grynai dvasiai tiek sveiko peno.

Maironis

Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena ypač šviesi akimirka daug išgyvenimų patyrusios Lietuvos istorijoje. Jau trisdešimt pirmus metus ji pražysta mūsų širdyse pačiais gražiausiais žiedais.

Kovo 10 d. mokykloje buvo netradicinė diena. 1a klasės mokiniai, kartu su mokytoja Renata, darė laisvės ir taikos simbolius – paukštelius. Mokytoja Aušra ir 2a klasės mokiniai, palaikydami mūsų kaimynę Ukrainą, savo pagamintomis gėlytėmis papuošė, kieme augantį, ąžuoliuką. 3a klasės mokiniams ir mokytojai Dianai „Draugystės apyrankių“ pynimas buvo tikras džiaugsmas ir pramoga. Mažose grupelėse moksleiviai, bepindami apyrankes, dalinosi savo mintimis apie Lietuvą, apie savo svajones ir troškimus, kuo nori būti užaugę. Aktyviai dalyvavo interaktyvioje viktorinoje „Lietuva – mano namai“. 4a klasės mokiniai pynė tautines juostas Lietuvai bei siuvinėjo ant popieriaus trispalves širdeles. Ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Saulutė” ugdytiniai (vyresnioji mokytoja Olga Macinkevičienė) susipažino su Tėvynės sąvoka, savo šalies, miesto aplinka ir simboliais. Išmoko naujų eilėraščių ir dainų apie Lietuvą. Vaikai domėjosi savo valstybe ir gimtine, kurioje gyvena, jautė pakylėjimo dvasią. Šventės idėja buvo susieta su muzikos kūrinių repertuaru ir integruota į vaiko dvasinį pasaulį.

4a klasės mokiniai su mokytoja Julija organizavo šventinį minėjimą įstaigos aktų salėje, į kurį susibūrė pradinių klasių mokiniai, mokytojai ir kiti bendruomenės nariai. Kaip ir kiekviena valstybinė šventė, taip ir ši prasidėjo Tautine giesme. Skambėjo dainos skirtos Lietuvai. Salė skendėjo geros nuotaikos ir palaimos apsupty. 

Po renginio visa mokyklos-darželio bendruomenė dalyvavo akcijoje „Gyvasis tautos žiedas“.

Dėkojame mokytojams ir mokiniams, prisidėjusiems prie šventės organizavimo. Mylėkime ir puoselėkime savo kraštą, branginkime savo šalies nepriklausomybę.

Muzikos mokytoja Julija Židovainienė