Vasara, saulė, lietus, uogos, ir žinoma, kas gali būti geriau už gaivius ledus karštą vasaros dieną, kuriuos lengva pasigaminti patiems? Kaip sumanėm, taip ir padarėm.
„Žirniukų“ grupės ugdytiniai kibo į darbą: susipažino su uogomis, ingredientais, ledų gamybos procesu. Pagamintą produktą turėjome užšaldyti, o jau sekančią dieną ragavome savo pačių pagamintus ledus. Receptas susideda tik iš trijų žodelių: sutrinti, šaldyti, mėgautis.
Ledų gaminimo instrukcija:
Sutrinti arbūzą, braškes, avietes, šilauoges, bananus, kriaušes, obuolius, kivius ir žemuoges maisto trintuvu kartu su sultimis arba jogurtu. Mišinį supilti į ledams skirtas formeles, šaldyti 2 valandas.
Kaitrią vasaros dieną, bus smagu atsigaivinti gaivių ledų porcija.
Liudmila Kapūsta,
ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja











