Meniu Uždaryti

Rudens šventė darželyje

Jau tapo tradicija spalio mėnesį pradėti šaunia Rudenėlio švente. Šį kartą visus į gražų būrį susirinkti ir kartu smagiai pasilinksminti sukvietė šio renginio iniciatorės: „Žirniukų“ grupės vaikai ir vyresnioji auklėtoja Liudmila Kapūsta. Rudenėlio šventė buvo sukurta vaikų, auklėtojų ir tėvelių tarpusavio supratimo ir geranoriško bendradarbiavimo pagalba. Juk tiek nedaug reikia, kad  atsitiktų kažkas, nuo ko visiems būtų gera, malonu, džiugu ir linksma.

Į spalvingais rudeniniais lapais, vaisių ir daržovių kraite, pasipuošusią aktų salę rinkosi visų grupių vaikučiai. Jie taip pat buvo pasipuošę įvairiaspalvėmis karūnėlėmis. Auklėtoja Liudmila K. su vaikais ne tik linksminosi, bet ir mokėsi skirti, pažinti vaisius ir daržoves, aiškinosi, kodėl juos sveika valgyti , taip pat turtino žinias apie valgomus ir nevalgomus grybus. Šventės metu „Žirniukų“ gr. vaikai pakvietė visus linksmai pasisukti žaidimų ir estafečių karuselėje: rinko bulves, nešė morkas, kopūstus, varžėsi kas bus greitesnis. Vaikai žaidė žaidimą „Atspėk daržoves ir vaisius”: užrištomis akimis iš pintinės traukė vaisių ar daržovę ir turėjo atspėti pavadinimą. Turėjo rimtą užduotį – rūšiavo daržoves ir vaisius pagal pavyzdį. Žinoma nugalėjo draugystė. Pralaimėjusių čia nebuvo!                                                                                    

Po šventės Rudenėlio draugai (Rugsėjis, Spalis ir Lapkritis) išdalino visoms grupėms po maišelį obuolių ir palinkėjo visiems vaikams valgyti kuo daugiau rudens gėrybių, kad gautų kuo daugiau vitaminų ir nesirgtų. 

Nuotaikinga šventė baigėsi. Rudenėlis jau atsisveikino su darželinukais. Bet jis ir vėl sugrįš su savo gėrybėmis…      

1