Meniu Uždaryti

Tarptautinė žodžio „Ačiū“ diena

Tarptautinė žodžio ,,Ačiū” diena priešmokyklinio ugdymo grupėje ,,Pelėdžiukai”

Sausio 11 d. priešmokyklinio ugdymo grupėje „Pelėdžiukai“ buvo minima Tarptautinė žodžio „ačiū“ diena. Su vaikais kalbėjome, diskutavome dėkingumo tema. Vaikai klausėsi Stanislovo Abromavičiaus pasakojimo „Kaip Jokūbėlis žodelio „ačiū“ ieškojo“. Sužinojo, kaip žodis „ačiū“ skamba italų, rusų, lenkų, anglų ir kitomis kalbomis. Spalvino, rašė, iš įvairių daiktų, gamtinės medžiagos dėliojo žodį „Ačiū“. Išėjus į kiemą panoro šį stebuklingą žodį užrašyti ant sniego. Padėkos žodžius skyrė mamai, tėčiui, seneliams, mokytojoms, draugams ir mūsų Tėvynei. Išmoko dainelę „Ačiū tėviškei“.

Tarptautinė žodžio „ačiū“ diena atsirado JTO ir UNESCO iniciatyva. „Ačiū“ – tai mandagiausias žodis bet kokia pasaulio kalba.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Regina Bobrovičienė

kad esate kartu su mumis!

Tarptautinė žodžio ,,Ačiū” diena ikimokyklinio ugdymo grupėje ,,Žirniukai”

Prie tarptautinės žodžio ,,Ačiū” dienos prisijungė ir patys mažiausi – lopšelinės grupės ,,Žirniukai” vaikai. Kartu su vaikučiais diskutavome kokiais atvejais vartojame žodį AČIŪ. Dažniausiai vaikai prisimena šį stebuklingą žodį sulaukę kito žmogaus pagalbos, gavę dovaną. Prisiminėme, kad galime dažniau padėkoti ne tik žmogui, bet ir gamtai, saulei, žemei. Kad būtų smagiau aplikavome žodį ,,AČIŪ,, ir dalyvavome respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių darbų parodoje ,,Žodelis ,,Ačiū”, skirtoje tarptautinei ,, Ačiū” dienai.

Vaikai ir mokytoja buvo apdovanoti padėkos raštais.

Ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Liudmila Kapūsta