Meniu Uždaryti

Projektas ,,Mano skaniausi ledai”

Vasara, saulė, lietus, uogos, ir žinoma, kas gali būti geriau už gaivius ledus karštą vasaros dieną, kuriuos lengva pasigaminti patiems? Kaip sumanėm, taip ir padarėm. 

„Žirniukų“ grupės ugdytiniai kibo į darbą: susipažino su uogomis, ingredientais, ledų gamybos procesu. Pagamintą produktą turėjome užšaldyti, o jau sekančią dieną ragavome savo pačių pagamintus ledus. Receptas susideda tik iš trijų žodelių: sutrinti, šaldyti, mėgautis.

Ledų gaminimo instrukcija:

Sutrinti arbūzą, braškes, avietes, šilauoges, bananus, kriaušes, obuolius, kivius ir žemuoges maisto trintuvu kartu su sultimis arba jogurtu. Mišinį supilti į ledams skirtas formeles, šaldyti 2 valandas.

Kaitrią vasaros dieną, bus smagu atsigaivinti gaivių ledų porcija.

Liudmila Kapūsta,
ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja

2