Meniu Uždaryti

Užgavėnės


Žiema, žiema, bėk iš kiemo!
Jei nebėgsi, išvarysim,
Su botagais išbaidysim!
Užgavėnės – žiemos šventė, kurios paskirtis – išvyti žiemą ir prisišaukti pavasarį. Tai viena iš savičiausių ir žaismingiausių tradicinių švenčių. Vienas pagrindinių Užgavėnių šventės atributų yra kaukės ir persirenginėjimas. Seni žmonės sakydavo – jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi. Šventė vyko 2017 m. vasario 28 d.
Mūsų mokyklos-darželio vaikai su auklėtojomis ir tėveliais jau prieš savaitę ruošėsi šiai šventei: gamino kaukes, mokėsi Užgavėnėms skirtų dainelių, žaidimų, šūkių. Po Kanapinio (aukl. Olga Macinkevičienė) ir Lašininio (aukl. Nijolė Meilūnienė) dvikovos tapo aišku, kad žiema greitai užleis vietą pavasariui.
Šventės pabaigoje nuoširdžiai skanduodami „Žiema, žiema, bėk iš kiemo“ sudeginome žiemos simbolį – Morę. Pasilinksminę ir pasivaišinę gardžiais blynais, kuriuos iškepė mūsų mokyklos-darželio virėjos, sugrįžome į grupes. Tačiau šventė dar nesibaigė, vaikai vieni kitus vaišino atsineštais skanėstais. Po tokio triukšmingo žiemos varymo belieka laukti pirmųjų pavasario pranašų.
Šventę organizavo ir aktyviai dalyvavo:
vyresnioji auklėtoja Olga Macinkevičienė, vyresnioji auklėtoja Nijolė Meilūnienė.