Meniu Uždaryti

Vasario 16-osios minėjimas mokykloje-darželyje

Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir dabarties klausimus praeičiai: ką valstybei ir visuomenei pavyko nuveikti per šimtmetį, kokius svarbiausius tikslus keliame sau artėjant naujam – antrajam šimtmečiui.

Vaikų piešinių paroda „Piešiu Lietuvą“

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio belaukiant ir dalyvaujant Vilniaus rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Aš pažįstu savo kraštą“ mokyklos- darželio aplinką papuošė vaikų piešinių paroda „Piešiu Lietuvą“. Visų grupių vaikučiai piešė savo Tėvynę taip, kaip ją mato ir supranta. Kiekvienas piešinys tai mažų žmonių, meno pagalba išreikšta didelė pagarba ir meilė Lietuvai.

Parodą surengė ir kūrybiškai apipavidalino auklėtojos Jolanta Choruža, Regina Bobravičienė ir vyr. Auklėtoja Liucija Svatkovska.

Kūrybinių darbelių paroda ,,Lietuva pro langą”

Šios parodos tikslas – skatinti mažuosius domėtis Lietuvos istorija, gerbti valstybės simbolius, didžiuotis savo tautybe.

Tai puiki galimybė skleistis vaikų saviraiškai, kūrybiškumui bei iniciatyvumui.
Nuo š. m. vasario 5 dienos Skaidiškių mokyklos – darželio erdvėse eksponuojama ugdytinių meninės kūrybos darbelių paroda „Lietuva pro langą“, skirta Lietuvos šimtmečiui paminėti. Organizatorė „Žirniukų“ grupės vyr. auklėtoja L. Kapūsta ir vyr. auklėtoja D. Olechnovič maloniai kviečia pasigrožėti vaikų kūrybiniais darbeliais. Vaikų kūrybiškumas ir meilė Tėvynei atsiskleidė vaikų piešiniuose ir darbeliuose, vaizduojančiais Gedimino pilį, plevėsuojančią trispalvę, mėgstamus gimtojo miesto kampelius.                    

   

Vasario 16-osios minėjimas darželyje

2018 m. vasario 15 d.  Skaidiškių mokyklos – darželio ugdytiniai šventiškai pasipuošę su trispalvėmis rankose rinkosi į salę, paminėti svarbią Lietuvai datą – Vasario 16 d.  Renginys prasidėjo iškilmingai skambant Lietuvos himnui. Ugdytiniai deklamavo gražiausius posmus Lietuvai, dainavo dainas, smagiai sukosi rateliuose. Renginio vedančioji,  vyr. auklėtoja L. Kapūsta priminė Lietuvos kelią į nepriklausomybę, svarbiausius istorinius faktus, tautinius simbolius. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui I. Markevič pasveikino visus su gražia Lietuvos švente. O renginio pabaigoje visi pažiūrėjo nuostabų filmą „Neregėta Lietuva“. Džiaugiamės ir didžiuojamės atšventę Lietuvos gimtadienį, nes Vasario 16-oji – puikus laikas ir tinkama data skiepyti pilietines ir tautines vertybes, kad vaikai suprastų, jog jie yra gražiausia tautos dalis.    

   

 

 

Vasario 16-osios minėjimas mokykloje

Vasario 15 d. mūsų mokykloje vyko Vasario 16-osios – Lietuvos atkūrimo dienos minėjimas. Vedantieji pakvietė visus susirinkusius mokinius su mokytojais sugiedoti Lietuvos himną. Po to išgirdome eilėraščius apie Lietuvą, buvo išsakytos mintys apie mūsų gimtinę. Lauke susikibę rankomis ir iškėlę mūsų trispalvės spalvų balionus – pavaizdavome didžiulį skaičių 100.

Minėdami 100-ąjį moderniosios Lietuvos valstybingumo sukaktį – džiaugiamės ir didžiuojamės, kad atkovojome, išsaugojome ir sustiprinome savo valstybę.