Meniu Uždaryti

Velykos mokykloje-darželyje

Velykos – tai viena seniausių lietuvių tradicinių švenčių, tai gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė, kuri buvo bene labiausiai laukiama jaunimo ir vaikų. Velykos vaikams buvo ypatingai laukiamas žaidimų, skanėstų ir įvairių pramogų laikas. Tėvai ar seneliai su vaikais šiai šventei ruošdavosi visą savaitę.

Skaidiškių mokyklos – darželio mokytoja Anželika Markevič kartu su 3a klasės mokiniais, tęsdama tėvų ir mokyklos bendradarbiavimo tradicijas ugdymo įstaigoje siekė vaikus sudominti Velykomis ir mokytojos iniciatyva bei tėvelių pagalba, jų pasiruošimas Velykoms buvo kitoks.

Svarbu pabrėžti, kad vaikai mėgsta eksperimentuoti ir ieškoti naujų kiaušinio marginimo būdų, idėjų klasės papuošimui, Velykinių žaidimų atradimui.

Velykos pati didžiausia ir gražiausia pavasario šventė. Jas mūsų darželio ugdytiniai savo įstaigoje stengiasi atšvęsti kuo įvairiau, įdomiau, išradingiau kiekvienais metais. Šiai šventei ruošėmės iš anksto: vaikai spalvino, klijavo, aplikavo margučius, o vėliau puošė savo darbeliais salę artėjančių švenčių proga. Balandžio 3 d. rytą  pavasariškai papuošta aktų salė sukvietė visų ikimokyklinio ugdymo grupių vaikučius pasidžiaugti  velykomis, ridenti margučius. Vaikai kartu su pavasariu ir kitais personažais vaidino pasaką, dainavo daineles, žaidė muzikinius žaidimus. Visus lydėjo džiugi pavasariška nuotaika. Šventės pabaigoje pavasaris visoms grupėms padovanojo po krepšelį įvairiaspalvių margučių, kuriuos vaikai ridens grupėse ar lauko aikštelėse. Šventė baigėsi smagiu margučių ridenimu.