Meniu Uždaryti

Pažintinė ekskursija į mokyklos-darželio virtuvę

Siekdami išsiaiškinti, kaip atkeliauja maistas ant vaikų stalo, „Žirniukų“ grupės ugdytiniai apsilankė mokyklos-darželio virtuvėje. Iš pradžių mažieji susipažino su maisto gamybos įranga ir sužinojo kaip vyksta dalis maisto gamybos procesų. Vaikai klausinėjo apie gaminamo maisto kiekius, domėjosi daržovių pjaustykle, bulvių valymo mašina ir konvekcine krosnimi, vardino patiekalus, kuriuos labiausiai mėgsta. Pamėgino pakelti samčius, palaikyti didžiulį puodą. Iš kur produktai atkeliauja į mokyklos-darželio virtuvę, vaikai sužinojo apsilankę maisto produktų sandėliuose. Sandėlininkė papasakojo apie produktų kelią nuo sandėlio iki virtuvės. Pažintinės ekskursijos metu vaikai suprato, koks atsakingas ir nelengvas virėjų darbas, kaip svarbu ugdytis tvaraus vartojimo įpročius ir atsakomybės jausmą, kad dirbant komandoje galima nuveikti daug ir pasiekti puikių rezultatų.

Norėdami atsidėkoti už virėjų triūsą ruošiant skanius patiekalus, vaikai padovanojo joms piešinius.

Liudmila Kapūsta,
ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja